Tipuri de hote de bucătărie în funcție de principiul de funcționare

Tipuri de hote de bucătărie în funcție de principiul de funcționare

Dacă gătești și nu ești o persoană care să ia cina la restaurant, mai mult ca sigur vrei să ai în bucătărie o hotă pentru evacuarea sau filtrarea mirosurilor și a aerului impropriu pentru respirație. Sunt două categorii de hote dacă luăm în calcul principiul de funcționare, filtrante și cu evacuarea aerului, ambele având avantaje și dezavantaje.

Hotele de bucătărie care evacuează aerul din încăpere sunt primele apărute pe piață și cele mai eficiente. Printre avantaje amintim: capacitatea mare de eliminare a fumului și a mirosurilor în timpul gătirii; răcirea spațiului de gătit, pentru că în același timp se scoate afară și aerul cald; din cauza diferenței de temperatură a aerului încălzit față de cel în care este eliminat, până la un anumit punct, poate aerisi și fără pornirea ventilatorului electric. Principalul dezavantaj al acestui tip este că depinde de existența unei căi de comunicare cu exteriorul pentru a face evacuarea mirosurilor și a fumului, cu cât această cale este mai scurtă și mai dreaptă cu atât hota fiind mai eficientă. În plus, iarna, mai ales dacă este folosită la turații mari, poate răci încăperea.

Hotele de bucătărie care funcționează pe principiul filtrării aerului nu elimină mirosurile și fumul ci trece totul prin mai multe filtre de carbon activ care absorb elementele improprii, „curăță” aerul, iar apoi îl reintroduce în bucătărie. Printre avantaje amintim: se montează rapid, simplu; nu necesită găurirea peretelui pentru a realiza o legătură cu exteriorul; aragazul poate fi pus oriunde, nu cât mai aproape de peretele prin care se face legătura cu exteriorul. Principalele dezavantaje al acestui tip sunt faptul că nu elimină așa de eficient mirosurile ca hotele cu evacuare și că filtrele trebuie schimbate destul de des (în funcție și de cât de des gătim). În plus, capacitatea de absorbție este mai mică decât la celălalt tip.

Bineînțeles că există și hote mixte, care funcționează atât pe principiul de evacuare a aerului cât și cu filtre, avantajul acestora fiind faptul că oferă o mai mare flexibilitate în utilizare.

Fără comentarii

Postează un comentariu

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Vă stăm mereu la dispoziție pentru orice întrebare, recomandare sau sesizare!